top of page

Nova služba

Anchor 1

SLUŽBA ZA STARIJE ČLANOVE CRKVE

Poslije proglašavanja stanja epidemije COVID-a 19,mnoge starije osobe bile su primorane da borave u svojim kućama.Ova ograničenja odnosila su se i na naše starije osobe u crkvi. Uz sva ograničenja radi tadašnjih restrikcija izlazaka iz kuće,stigle su ih i razne bolesti. Njihova odsutnost na bogoslužjima se osjetila. Stoga smo, hvala Bogu, omogućili da crkva dođe k njima. Ideja je bila ne samo duhovni rast i podrška,već i sama briga za njih.

Tim za služenje starijim osobama sastoji se od četiri osobe koje jednom sedmično obilaze naše stare. Njihov obilazak je kao kad idete u posjetu svojim bakama.One vas obaspu radošću, zagrljajima i mnoštvom poljubaca. Poslije takvog toplog dočeka, popričamo malo sa njima da vidimo dali im šta treba: od kupovine hljeba, lijekova, pozivanje rodbine i sl. Nakon toga održimo jedno mini-bogoslužje, a na kraju se i zajedno pomolimo. Jednom mjesečno imamo obilazak starih sa pastorom koji im posluži i sa večerom Gospodnjom.

Nekad,ako su stari lošijeg zdravlja, naš tim povećava broj sedmičnih obilazaka.U slučaju potrebe, pozivamo medicinu rada, kako bi naši stari imali omogućen doktorski pregled uz prisustvo nekog člana iz našeg tima.

Koordinator službe sa stare i nemoćne osobe: Sanja Kušljugić

bottom of page