300px-Flag_of_Bosnia_and_Herzegovina.svg
uk_flag_postcard-r7661854873bb4137804e62

Časovi cajona i ritmike

Jednom sedmično održavaju se individualni časovi cajona i ritmike. Pretpostavljam da većina vas nije čula za cajon. Je li to instrument? Da, iako izgleda kao drvena kutija. To je udaraljka i ima mnogo imena: sanduk, bubniarska kutija, drvena udaraljka.

Rad sa predškolskim i ranim školskim uzrastom

Dragi roditelji, ako želite na miru poslušati propovijed na bogoslužju, ne brinite, mi ćemo se za to vrijeme pobrinuti za vašu djecu. Tokom bogoslužja četvrtkom i nedjeljom organiziramo vrijeme zabave i učenja za najmlađu djecu, to je nova služba u crkvi.

Misijska sedmica

Drugu godinu za redom naša zajednica početkom godine obilježava sedmicom tema vezanih uz misiju. Ove godine smo imali misijsku sedmicu početkom marta, prije samog početka pandemije korona virusa.

Nova Nada u BiH i Iran

Od početka 2020. godine naša crkva je uključena u pomaganje crkvama u Iranu.

Bogoslužja na Farsi jeziku

Tijekom migrantske krize u Tuzli crkva je organizirala bogoslužja na Farsi jeziku za vjernike iz Irana.

Tuzla u centru migrantske krize

Tokom 2019.god. Tuzla je bila jedan od gradova sa najvećim brojem izbjeglica i migranata u BiH. Migranti su se okupljali pred autobuskom stanicom i čitavo područje je postalo neka vrsta divljeg kampa u kome nisu postojali ni osnovni higijenski uslovi za život.

Balkanski izbjeglički koridor prolazi kroz našu crkvenu zgradu

Naša crkva se od početka Balkanske izbjegličke krize uključila u pomaganje izbjeglicama i migrantima. U prvih nekoliko godina, trudili smo se da što češće putujemo na najugroženija mjesta cijelom dužinom izbjegličkog koridora, od Grcke, pa sve do Austrije.

Misijska putovanja i planovi za buducnost

Od samih početaka crkva Nova Nada bila je fokusirana na pomaganje crkvama i službama u drugim zemljama. Do sada smo slali timove na kratka misijska putovanja i financijski pomagali raznim projektima u drugim zemljama.

Povezivanje s dvije crkve u Rijeci, Hrvatska

Pocetkom marta smo imali trodnevnu posjetu iz dvije crkve u Rijeci. Riječani su volontirali i sudjelovali na projektima koje su Wave projects i Tuzlanska crkva imali tijekom njihove posjete.

Proslava 8. Marta

Ako je 8. mart dan borbe za ravnopravnost žena, onda je u našoj crkvi svaki dan 8. mart. Već nekoliko godina u našoj crkvi imamo tradiciju da ...

Wave Projects organizira predavanje iz psihologije u crkvenim prostorijama

22.2. i 23.2. u 18h Wave Projects organizira predavanje Poznavanje sebe i drugih: ključ uspješne komunikacije. Predavač je Mr.Sc. Nolan Sharp (SAD/Hrvatska) koji je držao predavanja u velikim firmama (T-com, Gospodarske komore, Željezare...) u više zemalja u regiji. Predavanja se inače naplaćuju, a kod nas su besplatne!

Sedmica fokusa na misiju

Ove godine BC Nova Nada organizira po prvi puta sedmicu fokusa na misiju sa ciljem da svake godine ovaj događaj bude obilježen sa gostima, zanimljivim predavanjima i novim inicijativama.Fokus na misiju se odrzava ove godine od 19. februara do 26. Februara.

Kurs Engleskog jezika u BC Nova Nada

09. Februara je zavrsio intenzivni dvosedmicni kurs engleskog jezika sa volonterima iz pet zemalja i dva kontinenta. Tijekom godine Wave Projects organizira follow-up lekcije engleskog jezika od pocetnog do naprednog stepena.

Održan Božićni koncert

U BC Nova Nada je održan Božićni koncert na kojeg su pozvani polaznici Wave Projects edukacijskih programa, kao i prijatelji i predstavnici institucija u kojima služi Wave Projects tijekom godine.

Sedmica zahvalnosti u Tuzli

Crkva u Tuzli odlučila je da svake godine na kraju novembra i početkom decembra obilježava sedmicu zahvalnosti.

Shoreham by Sea i Tuzla

U vrijeme kad je Tuzlanska crkva tek započinjala svoju misiju, baptistička crkva iz Shoreham by sea, Engleska je prepoznala važnost misije u Bosni i uspostavila partnerstvo sa Tuzlom.

Posjet Bratislavi (Slovačka) je pokrenuo novu inicijativu

U septembru je tim iz Tuzlanske crkve posjetio prijatelje i jednu od protestantskih crkava u Bratislavi gdje su imali prekrasno vrijeme. Za vrijeme posjete jednoj od lokalnih protestantskih crkava imali su program na kojem su prezentirali rad crkve Nova Nada u BiH, te su počastili domaćine i goste programa sa Bosanskim slasticama.

Akcija prikupljanja humanitarne pomoći za izbjeglice

Humanitarni rad nije jedan od segmenata rada i života naše crkve. Humanitarni rad bi trebao biti sljeđenje Kristovih principa, najveći plod našeg odnosa sa Bogom i fokus naše praktične (vidljive pobožnosti). Cilj je da uvijek damo maksimum u služenju onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Sedmica Reformacije u Tuzli

Sedmica reformacije u Tuzli obilježena je objavljivanjem tekstova na nekoliko portala, održavanjem programa u crkvi i na Waveu o protestantskim vjerovanjima i principima.

Rad s djecom i mladima u BC Nova Nada Tuzla

BC Nova Nada je započela rad s djecom i mladima za vrijeme bogoslužja četvrtkom i nedjeljom. Učesnici ove grupe imaju kreativne radionice, te vrijeme upoznavanja s Biblijom u stripu razgovoru o Biblijskim principima, te osobnim pitanjima i problemima.

Putovanje u Poljsku

Veoma važan korak na putu povezivanja Bosanskih i Poljskih crkava bilo je putovanje koje je Tuzlanska crkva organizirala sredinom septembra.

Nedjeljni cafe-i u Tuzli

Svake druge sedmice Tuzlanska crkva organizira cafe poslije bogoslužja nedjeljom. Cafe-i su najčešće tematski i uvijek je užitak sudjelovati u ovom programu

Edukacijski i rekreacijski projekti u crkvenim prostorijama

U prostorijama BC Nova Nada u Tuzli kroz čitavu godinu se odvijaju različiti edukacijski i rekreacijski projekti.

Baptistički Teološki Fakultet u Varšavi

Kao dio putovanja u Poljsku, grupa iz Tuzle imala je priliku posjetiti Baptistički teološki fakultet u Varšavi. Pastor Tuzlanske crkve je sa predsjednikom Poljskog Baptističkog Saveza dogovorio suradnju i nekoliko konkretnih projekata koji će biti nadamo se blagoslov objema stranama. 

Najava obilježavanja tjedna reformacije

Kao i obično, Tuzlanska crkva planira obilježavanje tjedna reformacije. Momenat kad je Biblija ponovno postala dostupna ljudima da je čitaju na svom materinjem jeziku, doveo je do toga da Biblijski principi budu korišteni na blagoslov mnogih.

Naši Prijedorčani

Crkva u Tuzli je zahvalna Bogu na bratu Yuriyu i na tome da jedni druge možemo podržati u našim misijskim projektima. Molimo se za mudrost i snagu pastora Yuriya i njegove obitelji, kao i za rast zajednice u Prijedoru

Nova Nada Sarajevo

Već preko jedne godine Tuzlanska crkva redovno posjećuje braću i sestre iz Sarajevske crkve Nova Nada. Zajedno, kao jedna velika obitelj, prolazimo kroz vrijeme duhovnog rasta, radosti, probleme i sve ono što život nosi. 

Misijski rad sa izbjeglicama u zapadnoj Bosni

Veliki broj članova Tuzlanske crkve je aktivan, kroz Wave projekte, na izbjegličkom koridoru. Već nekoliko mjeseci pomažu humanitarni rad u Bihaću i Velikoj Kladuši.

Ray ponovno u svojoj drugoj kući

Ponovno smo u junu imali posjetu našeg brata Raya koji je pastor u našoj sestrinjskoj crkvi u Shoreham, Engleska. Kao i obično, Rayov dolazak je ohrabrenje za crkvu i za Wave.

Posjeta Poljaka

Naša crkva gradi prijateljstva sa protestantskim crkvama u raznim zemaljama. Jako važno partnerstvo nam je sa crkvama iz Poljske. Dogovorili smo uzajamne posjete svake godine sa jednom od najvećih baptističkih crkava u Poljskoj, crkva u Bialystoku.

Posjeta iz Hrvatske

U januaru 2018.g. imali smo posjetu Branka Kovačevića iz baptisticke crkve u Mačkovcu. Cilj ove posjete je bio da Branko Kovačević svojim iskustvom i znanjem pomogne daljnji razvoj crkvenog tima za slavljenje. 

Please reload

 

Adresa: Rudarska 61, Tuzla

Kontakt telefon: +38761906479