300px-Flag_of_Bosnia_and_Herzegovina.svg
uk_flag_postcard-r7661854873bb4137804e62
RAD S
MLADIMA
 

Ajla: Gdje se Isus rodio i gjde je živio?

Pastor: Isus se rodio u Betlehemu i živio je na teritoriji današnjeg Izraela ili Palestine.

Ema(Emanuela): Šta nam Biblija govori o djetinjstvu Isusa?

Pastor: Ne puno, ali govori da je, kad je bio tinejdžer, da je jako puno znao o duhovnim stvarima više nego ljudi koji su bili teolozi i sveštenici. On je njima govorio i oni su njega slušali.

Ajla: Ko su Apostoli, koliko ih je bilo i šta su radili?

Pastor: Bilo ih je 12 i možemo reći da su bili svih vrsta, svih zanimanja, jedino što je bio problem je što su svi bili muški. Mislim da Bog zna da u to vrijeme muški su vjerovatno imali dominaciju nad svime, možda da je danas Isus birao Apostole vjerovatno bi uzeo i nekoliko žena, pola pola, ravnopravnost, ali u to vrijeme vjerovatno zbog tadašnjeg društva i svega je uzeo muškarace, ali bili su neki među njima koji su bili jako obrazovani neki koji su bili ribari, znači Isus se prema svim ljudima jednako odnosio. Jedan od njih je na kraju čak ispao i jako loš, izdao Isusa i prodao ga za srebrenjake, zato se i danas kaže „jesi Judo“.

Ema(Emanuela): Koje je vaše mišljenje o grupi „Irci“?

Pastor: Ehh ovo mi je jako drago pitanje, iznenadili ste me jako, iznenadili ste me jer ste kao veliki, ja sam očekivao da će te vi biti ovako grupica koja se više zabavlja i rijetko kad uradi nešto, vi ste postali grupa koja je primjer drugima. Tako da ja od vas sad očekujem, ne samo da budete primjer, nego da date i savjet kako da neke stvari izgledaju bolje u crkvi, kako da stariji neke stvari poprave i bez obzira što ste djeca, vi neke stvari vidite bolje nego stariji, sjećateli se šta sam rekao na bogoslužju, rekao sam da je Isus rekao „ako ne budete poput ovog dijeteta, nećete ući u kraljevstvo nebesko“. Znači nekad i mi veliki trebamo od vas da učimo, a vi stvarno ozbiljno radite, TOP, EXTRA, svaka vam čast, odlična ste grupa, ponosan sam na vas, hvalaa vam.

Adresa: Rudarska 61, Tuzla

Kontakt telefon: +38761906479

  • Facebook Social Icon
  • e-mail